Spring naar content

Implementatieconsultant Jaimy aan het woord

Bij Whitevision zetten we ons iedere dag in om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Maar wie zijn onze medewerkers nu eigenlijk? En hoe vinden zij het om bij Whitevision te werken? In dit artikel vertelt implementatieconsultant Jaimy hoe hij zijn eerste jaren bij Whitevision heeft ervaren: “We willen onszelf en het bedrijf continu verbeteren, zodat we klanten blijven helpen om leuker en efficiënter te werken. Daarbij krijgen we veel vrijheid. Dat is ook een belangrijke reden waarom ik het fijn vind om hier te werken.”

 

Waarom maak jij graag deel uit van het Whitevision-team?

“Ik zit in een ontzettend leuk team bij een geweldig bedrijf met een mooie visie. Iedere dag werken we samen aan het elimineren van saaie, repetitieve taken. Ik haal veel voldoening uit de gedachte dat we het werk van onze klanten daarmee telkens nóg wat efficiënter, beter en leuker maken.”

“Bij WhiteVision moet je een teamplayer zijn, maar ook zelfstandig kunnen werken. Iedereen is enthousiast en ambitieus. En we zijn altijd op zoek naar vernieuwing. We willen onszelf en het bedrijf continu verbeteren, zodat we klanten blijven helpen om leuker en efficiënter te werken. Daarbij krijgen we veel vrijheid. Dat is ook een belangrijke reden waarom ik het fijn vind om hier te werken. WhiteVision laat mij redelijk vrij in het indelen van mijn dagen. Zo kan ik bij een fulltime dienstverband twee dagen per week vanuit huis werken. Een leuke afwisseling!“

Op welke manier ondersteunt Whitevision jou in je ontwikkeling?

“Je kan hier altijd je ambitie tonen. Als ik bijvoorbeeld een idee wil bespreken, staat mijn leidinggevende ervoor open om hierover te sparren en te kijken of we er iets mee kunnen doen. We hebben sowieso een keer per twee weken een overlegmoment, dus dat is het aangewezen moment om zulke zaken te delen.”

“Als Whitevision-medewerker geef je ook de doelen op waar je naartoe wilt werken. Whitevision ondersteunt je daar voortdurend in, dus ik denk dat ik hier echt kan doorgroeien. Ik zit hier pas een jaar, maar ik durf wel te zeggen dat Whitevision mij voldoende kansen zal bieden om me verder te ontwikkelen.”

Er zijn veel manieren waarop WhiteVision de betrokkenheid vergroot: een kerstdiner, spelletjesavonden en de vrijdagmiddagborrel.” Jaimy van Houten

Heb je weleens een idee, plan of concept aangedragen waar Whitevision concreet iets mee gedaan heeft?

“Bij een van onze solutions zag ik verbetermogelijkheden: als we bepaalde wijzigingen doorvoeren, kunnen we de implementatietijd nog efficiënter maken. WhiteVision vond het interessant dat ik dit kort na mijn indiensttreding — met een frisse blik — aangaf en gaf mij de ruimte om dit idee uit te werken.”

“Daarnaast hoor ik bij veel klanten dat zij naast facturen graag ook andere documenten automatisch willen verwerken. Daar is WhiteVision al volop mee bezig — en er zijn diverse mogelijkheden. Maar ik heb de concrete verzoeken die ik heb gehad, intern gedeeld. We bekijken nu serieus wat we daarmee kunnen doen.”

De ambitie van Whitevision is om topwerkgever te zijn. In hoeverre vind jij dat het dit streven behaalt?

“Whitevision zet zich daar voor de volle 100 procent voor in. En in mijn visie behaalt het dit streven ook voor 100 procent! Alles is bespreekbaar bij Whitevision. Zit je ergens mee, dan kan je dit altijd aangeven. Whitevision luistert echt naar je.”

“Daarnaast zijn er veel manieren waarop WhiteVision de betrokkenheid vergroot: een kerstdiner, spelletjesavonden, de vrijdagmiddagborrel en andere activiteiten. Daardoor hebben de collega’s een hechte band met elkaar. We kunnen altijd bij elkaar binnenlopen.”

In welk opzicht is jouw werk innovatief?

“Bij implementatietrajecten denk ik actief met klanten mee. En ik probeer altijd in oplossingen te denken. Als klanten vastzitten in een bepaalde denk- of werkwijze, probeer ik buiten de hokjes te denken om met iets innovatiefs te komen. Omdat onze software flexibel is, kan ik dat stapje extra vaak doen. Het is heel belangrijk om goed naar klanten te luisteren. Zo kan ik anticiperen op zaken die zij als problematisch ervaren. Soms zijn dat kleine, subtiele punten. Maar als ik daar een innovatieve oplossing voor aandraag, draag ik bij aan het elimineren van saai, repetitief werk — en dat is de missie van Whitevision. Bovendien houdt dit mijn werk ook leuk!”

Een van de leidende principes van Whitevision is ‘langdurige relaties met tevreden klanten’. Hoe zie jij dit terugkomen in de praktijk?

“Wanneer klanten aan de ‘Whitevision-reis’ beginnen, leer ik ze direct kennen. En tijdens de implementatie breng ik behoorlijk wat tijd met hen door. Dat schept een band! Maar ook na de implementatie blijf ik betrokken. Klanten stellen hun vragen aan ons supportteam, maar ik kijk af en toe mee op de achtergrond. Ik vind het leuk om hoogover betrokken te blijven. Zo ben ik op de hoogte van ontwikkelingen binnen het bedrijf en kan ik de behoeftes monitoren. Dat doe ik overigens ook tijdens de optimalisatiedagen die we soms organiseren. Dan vertellen klanten mij weleens over bepaalde knelpunten, waarop wij vervolgens kunnen inspelen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

“Ik heb twee soorten werkdagen. Allereerst is er de ‘klantdag’. Dan arriveer ik vroeg bij de klant om samen de dag door te nemen. Vervolgens gaan we aan de slag om het gestelde doel te realiseren. Vaak is dat óf een training doorlopen, óf een optimalisatie doorvoeren. Er zijn natuurlijk ook dagen waarop ik vanuit het Whitevision-kantoor werk. Deze start ik doorgaans met het afhandelen van alle urgente taken. De rest van zulke dagen besteed ik vooral aan meetings met klanten. Tussendoor pak ik andere werkzaamheden op. Net als voor Whitevision is efficiëntie voor mij essentieel!”

Op zoek naar een nieuwe baan?

Wil je werken in een groeiend, dynamisch en vooruitstrevend bedrijf? Bij WhiteVision hechten wij veel belang aan het vinden van de juiste mensen. Kun jij je wel vinden in onze kernwaarden, de wijze waarop deze in ieder aspect van het bedrijf terugkomen en de werkwijze van Whitevision? Klik dan snel verder naar onze vacatures.

Bekijk vacatures!
Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

april 2024

Tijd om je aan te sluiten bij het Peppol-netwerk? Dít moet je weten!

Van steeds meer kanten hoor je over het Peppol-netwerk. Misschien ontvangt en verstuurt jouw organisatie af en toe ook al facturen via Peppol. Of je bent je momenteel aan het oriënteren op een goede ‘Peppol-aanpak’. Is dit het juiste moment voor jou om je bij het Peppol-netwerk aan te sluiten? En wat houdt dat nu eigenlijk precies in? In deze blogpost zetten we de belangrijkste ‘Peppol-feiten’ voor je op een rij!
Artikel lezen
maart 2024

Op de kunstmatige-intelligentie-trein springen? Zó profiteren inkoop en finance van AI

Op het gebied van kunstmatige intelligentie (ook wel ‘Artificial Intelligence’ of, afgekort, ‘AI’ genoemd) gebeurt ontzettend veel. Van meetings samenvatten tot video’s produceren: bots kunnen steeds meer. De tools vliegen je om de oren. En nu de wereld steeds slimmer wordt, wil jij vanuit de inkoop- of financeafdeling óók best graag op de kunstmatige-intelligentie-trein springen. Maar dan wel op zó’n manier dat je jouw werk er makkelijker mee maakt. In jouw geval betekent dit waarschijnlijk dat je repetitieve, saaie taken wilt automatiseren. Zo kan je je immers focussen op werkzaamheden die je leuk vindt en die jou meer uitdaging bieden. Maar welke mogelijkheden zijn nu écht interessant voor de inkoop- en financeafdelingen?
Artikel lezen
maart 2024

Mag je facturen digitaal bewaren?

Facturen digitaal bewaren: je hoort er steeds meer over, maar je kampt met de nodige vragen. Want mag dit eigenlijk wel? En zo ja, waar begin je dan? Hoewel er voor het digitaal boeken van inkoopfacturen tegenwoordig slimme oplossingen bestaan, is het archiveringsproces binnen veel organisaties nog steeds papiergebonden. Menig financieel-administratief medewerker is anno 2019 nog altijd veel tijd kwijt aan het opbergen van inkoopfacturen in mappen, die worden bewaard in kasten op het kantoor. Zo’n papieren archief maakt het terugvinden van een factuur op een later tijdstip óók een tijdrovende taak. Herkenbaar? Dan overweeg je misschien een efficiënter alternatief: facturen digitaal bewaren. Maar waarmee moet je rekening houden als je overstapt op een digitaal archief?
Artikel lezen

123