Spring naar content

Whitevision x Nocore

Ontdek hoe Whitevision’s integratie met Nocore je helpt om de verwerking van inkomende documenten te optimaliseren. Profiteer van de eenvoud die Whitevision brengt, speciaal afgestemd op de behoeften van de schoonmaak- en flexbranche.

Schoonmaak- & flexbranche We kennen de uitdagingen in jouw branche
Grote gebruikersgroep We leren van onze gebruikers en maken onze software slimmer
Aansluiting bij jouw kernproces Onze software is flexibel en aanpasbaar op jouw werkwijze

Optimaliseer je administratie met Whitevision en Nocore

In de hectische wereld van de schoonmaakbranche is efficiëntie van groot belang. Als schoonmaakbedrijf ben je constant bezig met het beheren van projecten, het verwerken van facturen en het bijhouden van documentatie. Maar wat als er een manier is om al deze administratieve rompslomp te stroomlijnen en te vereenvoudigen? Goed nieuws: dat is precies waar Whitevision en Nocore samen voor staan.

 

Een partnerschap voor de schoonmaakbranche

Whitevision begrijpt de specifieke behoeften van schoonmaakbedrijven. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met Nocore, de marktleider in softwareoplossingen voor de schoonmaakbranche. Samen bieden we een geïntegreerde oplossing die zich richt op het vereenvoudigen van administratieve processen, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: het leveren van uitstekende schoonmaakdiensten.

 

Efficiëntie van begin tot eind

Door de naadloze integratie tussen Whitevision en Nocore profiteer je van een gestroomlijnde documentenstroom van begin tot eind. Van het verwerken van inkoopfacturen én andere documentsoorten tot automatische boeken op een project, contract of werkbon. Dat betekent minder handmatig werk, minder fouten, nooit meer zoekgeraakte documenten, altijd een helder overzicht en beheersbare archieven. Zo houd je meer tijd over voor andere taken.

 

Over Nocore

Al meer dan 25 jaar ondersteunt Nocore schoonmaakbedrijven, glazenwassers en specialistische reinigingsbedrijven bij het automatiseren van hun administratieve processen, vanaf het eerste contact tot de laatste factuur. Met de ERP-softwareoplossing van Nocore kunnen ondernemers hun commerciële, operationele, financiële en loonprocessen volledig automatiseren. Tel daar onze geavanceerde front-end toepassingen bij op, waarmee je moeiteloos je schoonmaakprocessen beheert vanaf de werkvloer, via je tablet of telefoon. Het resultaat? Een geoptimaliseerd schoonmaakproces van begin tot eind. Als gespecialiseerde brancheleverancier behoort Nocore tot een van de marktleiders in de schoonmaakbranche.

Eén integratie, ontelbare voordelen. Dit biedt Whitevision:

  • Jouw proces is leidend: dankzij onze flexibele software vinden we altijd aansluiting bij jouw werkwijze
  • Klaar voor e-facturen & e-orders: ondersteuning van alle gangbare XML-formaten zoals DICO en UBL.
  • Boordevol slimme features: we leren dagelijks van gebruikers en maken
  • Automatisch boeken: facturen automatisch boeken op contract, project en werkbonnen
  • Krachtige matching: inkomende documenten eenvoudig matchen met o.a. bestellingen en ontvangsten
  • Overal samenwerken: laat documenten eenvoudig goedkeuren via de app en werk veilig in de cloud.

De voordelen

  • Ruim 26.000+ gebruikers
  • Deskundige consultants
  • Automatiseer je proces
  • Boordevol slimme features

Versimpel je werkprocessen. Verhoog efficiëntie en overzicht.

Maak de documentverwerking van begin tot eind eenvoudiger met Whitevision.

Klaar voor e-facturatie

Geen omkijken meer naar verschillende bestandsformaten die bij je binnenkomen. Verzamel alle documenten, inclusief e-facturen, in onze software.

Documentsoorten

Verwerk inkomende documenten, zoals inkoopfacturen, declaraties en leverbonnen. Voeg eenvoudig bijlagen toe.

Snelle implementatie

Onze deskundige consultants maken een snelle start mogelijk dankzij een korte implementatietijd. Met hun expertise kun je snel en efficiënt aan de slag.

Functies

Base
Krachtige oplossing voor verzamelen en herkennen
Extended
Jouw proces simpel, van verzamelen tot verwerken
Professional
Jouw inkoop- en financeteam efficiënter dan ooit
Verzamelen
Drag & drop van PDF en e-mail
Automatisch importeren uit map / e-mail
De beste herkenning door SMART-OCR
Ondersteuning meerdere administraties
Herkennen & verwerken
Document controleren en valideren
2-way integratie met je ERP en processen
Automatisch herkennen van regels
Bonnen koppelen
Matching
Goedkeuren
Documenten rondsturen
Inzicht in voortgang van workflowproces
Voor workflow gebruikers
Goedkeuren via browser of app
Advies vragen, goedkeuren, parkeren etc.
Ondersteuning
Support, via klantportaal en telefonisch
Update van de software
Sfeerfoto Erik sticky notes

Vraag nu een demo aan

Benieuwd naar wat de koppeling tussen Whitevision en Nocore voor jouw schoonmaakbedrijf kan betekenen? Vraag vandaag nog een demo aan en ontdek hoe onze gezamenlijke oplossing jou kan helpen om efficiënter te werken.

Veelgestelde vragen

Helpt Whitevision mij ook bij het accorderen van documenten?

Voor het digitaal routeren, beoordelen en accorderen van documenten bieden wij handige workflow-software. Deze is bij alle varianten inbegrepen. Zo is je fiatteringsproces altijd beheersbaar, inzichtelijk en eenvoudig.

Hoe zorgt Whitevision precies dat ik inkomende documenten makkelijker kan verwerken?

Wij bieden een handige cloudoplossing waar je geen omkijken naar hebt. Hosting en automatische software-updates zijn inbegrepen in het maandelijkse tarief.

Daarnaast koppelt Whitevision met diverse ERP-systemen. Dankzij onze nauwe partnerships met verschillende ERP-leveranciers bieden wij verregaande integraties. Daardoor verwerk je inkomende documenten vlot en eenvoudig.

Hoe maak ik het proces rondom inkomende documentverwerking nóg eenvoudiger?

Ben je bijvoorbeeld veel tijd kwijt aan het verwerken van de overweldigende stroom aan inkomende e-mailberichten? De SMART E-mail handler neemt je het voorwerk uit handen. Deze tool splitst, combineert en verplaatst bijlages of digitale inkoopfacturen automatisch.

Ben jij uren bezig met het uitsplitsen van kostenfacturen, het herberekenen van de btw per regel en het verwerken van inkoopfacturen met veel regels? Dan biedt regelherkenning uitkomst.

Hoe lang duurt een implementatie?

Als we de opdracht krijgen, plannen we samen met jou de implementatie van onze software. Afhankelijk van het ERP-systeem duurt dit 1 tot 4 dagen, verspreid over meerdere dagen. De totale doorlooptijd varieert van 2 tot 6 weken. Tijdens het proces vragen we je om tussen de implementatiedagen door zorgvuldig te testen. We plannen regelmatig contactmomenten voor vragen en feedback.

Kan ik documenten ook goedkeuren via mijn tablet en telefoon?

Ja dat kan zeker. Neem de controle over je goedkeuringsprocessen en het scannen van informatie. Overal en altijd met de Whitevision app. Facturen digitaal accorderen, documenten controleren en bonnetjes scannen. Ontdek de voordelen voor jouw organisatie.

 

Er is mij gevraagd een remote verbinding op te bouwen, hoe doe ik dat?

Via de volgende link kun je Teamviewer Quick Support downloaden en starten. Vervolgens wordt er een ID en Wachtwoord getoond in Teamviewer. Deze kun je doorgeven aan onze Support Medewerker.

Mijn vraag staat er niet bij, wat kan ik het beste doen?

Stuur een e-mail naar: info@whitevision.com met je vraag en contactgegevens, of vul het contactformulier in. Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden. Ben je al klant bij Whitevision? Ga dan naar het klantportaal voor meer informatie.

In goed gezelschap

GWS dé schoonmaker

GWS dé schoonmaker

Schoonmaak gemakkelijk maken en waarde toevoegen voor de organisaties van klanten: dat doet GWS dé schoonmaker. Het familiebedrijf, dat al sinds 1984 bestaat, gelooft dat het draait om de juiste mensen op de juiste werkplek. Omdat GWS dé schoonmaker het belangrijk vindt dat medewerkers onder fatsoenlijke omstandigheden kunnen werken, volgt elke medewerker (intern) de basisopleiding schoonmaak. Ook biedt het bedrijf groeimogelijkheden, zodat medewerkers met kennis en plezier kunnen werken en kwaliteit kunnen leveren. Daarnaast wil het regionale, betrokken en duurzame schoonmaakbedrijf van betekenis zijn voor zijn relaties en omgeving.
Lees meer
Effektief

Effektief

Panden schoonmaken: dát is de kernbusiness van Effektief. Met haar transparante structuur en no-nonsense aanpak kan de groeiende onderneming rekenen op tevreden pandgebruikers. Van oudsher verwerkte Effektief inkomende en uitgaande facturen handmatig. Maar toen het aantal inkoopfacturen enorm groeide, kostte het verwerkingsproces veel te veel tijd. Medewerkers kregen regelmatig facturen op hun bureau die niet voor hen bestemd waren, maar die zij wel moesten bekijken om dat vast te stellen. Omdat dit steeds meer vertraging opleverde, ging Effektief op zoek naar een oplossing voor het digitaal verwerken van inkoopfacturen.
Lees meer
Blankers Schoon

Blankers Schoon

Al ruim 50 jaar is Blankers Schoon dé schoonmaakspecialist van Limburg en Oost-Brabant. Met 300 vakmensen levert het bedrijf dankbaar werk in en rond kantoorgebouwen, bij scholen, zorginstellingen, woonstichtingen, productiebedrijven en ondernemingen in rail & infra. In de regio is Blankers Schoon een begrip als het gaat om kwaliteit en het nakomen van afspraken. Klanten hebben het gevoel dat zij werken met een familiebedrijf, maar profiteren wél van de kennis en ervaring van een landelijke organisatie. Voor Blankers Schoon is geen vraag te gek: het bedrijf speelt op een vindingrijke manier in op specifieke klantwensen.
Lees meer
Keus Schoonmaak en Diensten

Keus Schoonmaak en Diensten

In 1992 werd Keus Schoonmaak en Diensten opgericht vanuit de gedachte dat een schoonmaakbedrijf meer kan leveren dan professionele schoonmaak. Het bedrijf biedt een schoonmaakplan op maat dat organisaties ontzorgt. Dit plan sluit goed aan op de wensen, behoeften en ideeën van de klant. Naast tevreden opdrachtgevers wil Keus Schoonmaak en Diensten ook tevreden medewerkers hebben — mensen die met plezier naar hun werk gaan. Ten slotte hecht het bedrijf grote waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Dit uit zich in de sponsoring van diverse goede doelen.
Lees meer

Jansen & De Wit

Jansen & De Wit is een toonaangevende speler op de flexmarkt met ruim ca. 2.500 medewerkers gedurende het jaar op haar loonlijst. Met al bijna 25 jaar ervaring aan boord is Jansen & De Wit in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grotere personeelspartners voor het MKB segment in de regio Noord- en Oost Nederland. Sterk in de branches bouw & infra, metaal & techniek, logistiek, schoonmaak, tuinbouw en productie. Het dienstpakket van Jansen & De Wit bestaat uit detachering, payrolling, uitzenden en het verzorgen van de backoffice voor intermediairs. Jansen & De Wit heeft vestigingen in Hoogeveen, Emmen, Heerde, Nijverdal, Franeker en Groningen.
Lees meer

123