Spring naar content

GWS dé schoonmaker

Schoonmaak gemakkelijk maken en waarde toevoegen voor de organisaties van klanten: dat doet GWS dé schoonmaker. Het familiebedrijf, dat al sinds 1984 bestaat, gelooft dat het draait om de juiste mensen op de juiste werkplek. Omdat GWS dé schoonmaker het belangrijk vindt dat medewerkers onder fatsoenlijke omstandigheden kunnen werken, volgt elke medewerker (intern) de basisopleiding schoonmaak. Ook biedt het bedrijf groeimogelijkheden, zodat medewerkers met kennis en plezier kunnen werken en kwaliteit kunnen leveren. Daarnaast wil het regionale, betrokken en duurzame schoonmaakbedrijf van betekenis zijn voor zijn relaties en omgeving.

De behoefte

GWS dé schoonmaker vond het hoog tijd om het inkoopfactuurverwerkingsproces te verbeteren. Het bedrijf zocht een manier om efficiënter en sneller te werken en de foutmarge te verminderen. In dat kader wilde het inkomende facturen scannen en inlezen in het ERP-programma. Het probleem: ERP-pakket Nocore had geen ingebouwde scan- en herken-optie. GWS dé schoonmaker ging op zoek naar een oplossing.

De oplossing

GWS dé schoonmaker won informatie in bij diverse scan- en herken-partijen. Toen Nocore meldde dat het in gesprek was met WhiteVision over een koppeling, vroeg GWS dé schoonmaker een demo aan. Deze was zo goed dat het bedrijf het niet nodig vond om verder te kijken. De keuze was gemaakt: GWS dé schoonmaker wilde de oplossing van WhiteVision inzetten om het proces van inkoopfactuurverwerking te optimaliseren.

De voordelen van Whitevision

  1. Meer tijd en gemak, minder menselijke fouten.
  2. Helder proces waarbij inkoopfacturen direct goed worden geboekt en gearchiveerd.
  3. Facturen automatisch rondsturen ter fiattering met workflow-software.
  4. De Whitevision-consultant biedt goede begeleiding tijdens de implementatie,
    waarna een accuraat supportteam vragen snel en prima afhandelt.
  5. Focus op innovatie en continue doorontwikkeling om de oplossing almaar nóg beter te maken.

“Whitevision heeft ons tijdwinst en gemak opgeleverd én voorkomt menselijke fouten,” zegt Gaby Westelaken, directeur van GWS dé schoonmaker. Het bedrijf gebruikt de oplossing sinds maart 2020 en is er erg tevreden over.

“De oplossing zorgt ervoor dat inkoopfacturen meteen goed worden geboekt in ons boekhoudprogramma. Het proces is helder. Een factuur komt digitaal binnen, waarna het systeem de factuurdata herkent — van btw-nummer en gegevens van de leverancier tot factuurbedrag en kostenplaatsen. Omdat wij ook de Whitevision Workflow gebruiken, kunnen we de factuur automatisch rondsturen langs goedkeurders. Wanneer de laatste persoon akkoord heeft gegeven, wordt de factuur automatisch gearchiveerd. Voor ons is dit heel handig!”

“Het meest positieve aspect aan Whitevision? Eigenlijk is dat het hele systeem! Het werkt precies zoals ik had verwacht, waardoor wij veel beter kunnen werken.”

Facturen kwamen voorheen al digitaal binnen bij GWS dé schoonmaker, maar het verwerkingsproces was een stuk omslachtiger: “We moesten ze printen, voorzien van een stempel, inscannen in het CRM-systeem, de juiste personen om een akkoord vragen en een handmatige boeking doen,” legt Gaby uit. “Dat was erg arbeidsintensief. En wanneer medewerkers op vakantie waren, werd het allemaal nog lastiger. Met Whitevision verlopen handelingen die voorheen tijdrovend waren automatisch. Ook hebben we altijd een back-up. Dat werkt veel gemakkelijker!”

“Met Whitevision verloopt het proces automatisch en hebben we een back-up”

De implementatie ging niet zonder slag of stoot, want deze moest middenin de coronacrisis plaatsvinden. Gaby: “Het was tijdens de lockdown, dus alles ging op afstand. Dat was best even wennen. We liepen tegen enkele vragen aan, maar die heeft Whitevision heel goed opgepakt. Onze Whitevision-consultant heeft ons prima begeleid.”

Ook met het vervolgproces is Gaby blij: “Als we een vraag hebben, neem het supportteam van Whitevision deze direct in behandeling. De medewerkers lossen alles op snelle, weldoordachte wijze voor ons op. De communicatie is erg prettig, dus ook daar ben ik tevreden over.”

“Whitevision blijft in beweging door continue doorontwikkeling”

Wat Gaby ook fijn vindt, is dat Whitevision altijd bezig is de oplossing nóg beter te maken. In het kader daarvan staat het bedrijf ook open voor suggesties van klanten: “Wij willen bijvoorbeeld graag transitorische boekingen kunnen ingeven. Dat heeft Whitevision nu op de lijst gezet. Het is prettig dat het bedrijf naar zulke klantverzoeken luistert en deze — waar mogelijk — oppakt.”

Gaby concludeert dat het hele systeem aan de verwachtingen voldoet: “Uitdagingen worden omgezet in oplossingen. Daardoor kunnen wij beter, sneller en efficiënter werken. Ik zou Whitevision dan ook zeker aanbevelen aan anderen.” Aan overstappen moet GWS dé schoonmaker niet denken: “Wij zouden dat alleen doen als de oplossing niet deugt. En mijn ervaring met Whitevision is gewoon heel goed. Ik vind het ook mooi dat Whitevision in beweging blijft door continue doorontwikkeling. Die focus op innovatie past uitstekend bij onze filosofie!”

Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

april 2024

Tijd om je aan te sluiten bij het Peppol-netwerk? Dít moet je weten!

Van steeds meer kanten hoor je over het Peppol-netwerk. Misschien ontvangt en verstuurt jouw organisatie af en toe ook al facturen via Peppol. Of je bent je momenteel aan het oriënteren op een goede ‘Peppol-aanpak’. Is dit het juiste moment voor jou om je bij het Peppol-netwerk aan te sluiten? En wat houdt dat nu eigenlijk precies in? In deze blogpost zetten we de belangrijkste ‘Peppol-feiten’ voor je op een rij!
Artikel lezen
maart 2024

Op de kunstmatige-intelligentie-trein springen? Zó profiteren inkoop en finance van AI

Op het gebied van kunstmatige intelligentie (ook wel ‘Artificial Intelligence’ of, afgekort, ‘AI’ genoemd) gebeurt ontzettend veel. Van meetings samenvatten tot video’s produceren: bots kunnen steeds meer. De tools vliegen je om de oren. En nu de wereld steeds slimmer wordt, wil jij vanuit de inkoop- of financeafdeling óók best graag op de kunstmatige-intelligentie-trein springen. Maar dan wel op zó’n manier dat je jouw werk er makkelijker mee maakt. In jouw geval betekent dit waarschijnlijk dat je repetitieve, saaie taken wilt automatiseren. Zo kan je je immers focussen op werkzaamheden die je leuk vindt en die jou meer uitdaging bieden. Maar welke mogelijkheden zijn nu écht interessant voor de inkoop- en financeafdelingen?
Artikel lezen
maart 2024

Mag je facturen digitaal bewaren?

Facturen digitaal bewaren: je hoort er steeds meer over, maar je kampt met de nodige vragen. Want mag dit eigenlijk wel? En zo ja, waar begin je dan? Hoewel er voor het digitaal boeken van inkoopfacturen tegenwoordig slimme oplossingen bestaan, is het archiveringsproces binnen veel organisaties nog steeds papiergebonden. Menig financieel-administratief medewerker is anno 2019 nog altijd veel tijd kwijt aan het opbergen van inkoopfacturen in mappen, die worden bewaard in kasten op het kantoor. Zo’n papieren archief maakt het terugvinden van een factuur op een later tijdstip óók een tijdrovende taak. Herkenbaar? Dan overweeg je misschien een efficiënter alternatief: facturen digitaal bewaren. Maar waarmee moet je rekening houden als je overstapt op een digitaal archief?
Artikel lezen

123