Spring naar content

E-facturatiemet Peppol

Wil je jouw bedrijfsprocessen stroomlijnen met de kracht van Peppol? Ontdek hoe Whitevision je helpt om naadloos aan te sluiten met dit internationale e-facturatienetwerk. Met onze geavanceerde oplossingen maak je het ontvangen en verwerken van e-facturen en e-orders eenvoudig en efficiënt.

Naadloze aansluiting Onze oplossingen zijn volledig aangesloten bij Peppol
Actie bij afwijkingen Uitval-proces bij afwijkingen van directe verwerking
Inkomend én uitgaand Zowel voor je inkomende als uitgaande documenten
Sfeerfoto Malou - Renee

Wat is Peppol en hoe werkt het?

Het Peppol netwerk, de wereldwijde standaard voor e-facturering tussen bedrijven en overheden, maakt gebruik van UBL als standaard XML-formaat voor elektronische berichtenuitwisseling. Het is als het ware een ’telefoonnetwerk voor facturen’. Voor organisaties, vooral kleinere bedrijven met overheidsklanten, kan het voldoen aan Peppol-vereisten tijdrovend en kostbaar zijn. Zonder Peppol is e-facturatie met de Rijksoverheid vaak niet mogelijk, waardoor bedrijven zich moeten voorbereiden op de toekomstige eisen.

Whitevision biedt een oplossing voor organisaties die verplicht zijn om via Peppol te factureren. Door de naadloze aansluiting met Peppol biedt Whitevision een betrouwbare en efficiënte manier om facturen en orders te verwerken, waardoor aan alle Peppol-vereisten wordt voldaan. Dit stelt bedrijven in staat om met vertrouwen te blijven opereren binnen het Peppol-netwerk.

Download whitepaper

Wil je meer weten over het gebruik van slimme oplossingen binnen jouw organisatie? Download ons whitepaper over de toekomst van elektronische documentenverwerking en ontdek de voordelen voor jouw team.

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sfeerfoto laptop hand hubl

All-in-one oplossing voor efficiënte e-facturatie

In de huidige tijd ontvang je documenten via diverse kanalen zoals e-mail, portaal, web service of het Peppol netwerk, wat een uitdaging kan zijn. Whitevision staat voor je klaar. Met onze geavanceerde oplossingen vereenvoudigen we het proces van ontvangen, verwerken én versturen van e-facturen en e-orders via het Peppol-netwerk.

Ongeacht de vorm waarin de documenten binnenkomen, Whitevision verwerkt alles in één vloeiende stroom. De XML wordt geïnterpreteerd en verrijkt met OCR-gegevens van de PDF. Het boekingsvoorstel staat gereed, waardoor handmatig werk tot een minimum wordt beperkt en fouten worden voorkomen. Het belang van Peppol ligt in het bieden van een gestandaardiseerde manier voor elektronische uitwisseling van documenten, wat resulteert in kostenbesparing en het verminderen van administratieve handelingen. Ook stelt Peppol jou in staat om facturen op een snelle en veilige manier uit te wisselen met verschillende organisaties. Safety first!

Sfeerfoto Didi - Tijdo

Peppol. Wereldwijde weg naar digitaal succes.

Het Peppol-netwerk wordt steeds vaker door landen verplicht gesteld voor het versturen van e-facturen. In België geldt deze verplichting al sinds 2017 voor facturatie aan Vlaamse overheidsinstanties. Deze verplichting heeft Belgische bedrijven gedwongen om hun systemen en processen te moderniseren, wat resulteerde in efficiëntere en gestroomlijnde factureringspraktijken.

Eenmaal aangesloten op Peppol, kunnen bedrijven wereldwijd facturen en andere elektronische berichten uitwisselen met elk ander bedrijf dat ook is aangesloten op het Peppol netwerk. Nederlandse leveranciers zijn sinds april 2019 verplicht e-facturen naar de overheid te sturen, indien dit contractueel is vastgelegd of vermeld staat in de aanbesteding.

Ontdek de voordelen van e-facturering

Eenduidige verwerking

Alle inkomende documenten worden op consistente wijze verwerkt, zonder gedoe met verschillende processen voor verschillende documenttypen.

Tijdsbesparing

Of je nu documenten ontvangt of verzendt via Peppol, Whitevision staat garant voor een snelle, eenvoudige en nauwkeurige afhandeling.

Verrijking van data

Whitevision vult ontbrekende gegevens aan in XML-documenten met informatie uit bijgevoegde PDF’s. Zo ben je altijd verzekerd van juiste gegevens, ongeacht de vorm.

Je bevindt je in goed gezelschap.

Gebroeders Pol BV

Gebroeders Pol BV

Gebroeders Pol BV werd in 1926 opgericht in Leeuwarden als stratenmakersbedrijf. In de loop der jaren werden de werkzaamheden uitgebreid: het bedrijf ging geleidelijk aan ook ondergrondse energie- en telecommunicatiekabels, gas- en waterleidingen en cai-kabels aanleggen. Sinds kort zijn de aanleg en montage van glasvezelkabels eveneens een belangrijk onderdeel van de bedrijfsactiviteiten. Ondanks alle uitbreidingen is Gebroeders Pol BV nog steeds een écht familiebedrijf. De derde generatie Pol leidt inmiddels zo’n 75 werknemers. Korte communicatielijnen en een informele sfeer zijn kenmerkend voor het bedrijf, dat zichzelf mooie toekomstdoelen heeft gesteld: groeien én meegaan met de ontwikkelingen in de vakgebieden waarin het opereert.
Lees meer
LenGo

LenGo

LenGo Automotive Group richt zich op de totale dienstverlening in de bedrijfswagenbranche. De Nederlandse tak heeft 6 vestigingen, die samen zorgen voor de verkoop, het onderhoud en de reparatie van (onderdelen van) bedrijfswagens. Klantgerichtheid staat hierbij voorop. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid servicenetwerk met moderne werkplaatsen. LenGo Automotive Group wordt gekenmerkt door een hoog professionaliteitsgehalte, maar ook door een familiaire, gemoedelijke sfeer. Dit maakt het bedrijf vakbekwaam én betrouwbaar.
Lees meer
Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs

Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs

De Stichting Eindhovens Christelijk Voortgezet Onderwijs (SECVO) biedt vmbo, havo, atheneum en gymnasium aan. Met ruim 3.300 leerlingen en 360 medewerkers heeft zij de missie om goed onderwijs te verzorgen voor diplomeerbare leerlingen op alle niveaus in een omgeving die past bij de christelijke traditie. We leven in het digitaliseringstijdperk. De Stichting Eindhovens Christelijk Voortgezet Onderwijs besloot dat het tijd was om hierop aan te sluiten. Zij wilde inkoopfacturen efficiënter verwerken en de mogelijkheid hebben om deze later eenvoudig digitaal te kunnen terugvinden. Het was dan ook de bedoeling om van een papieren archief over te stappen op een digitaal archief. Een goede scan- en herkenoplossing zou de ideale oplossing zijn.
Lees meer
YoungCapital

YoungCapital

In 2000 startte YoungCapital vanuit een zolderkamer als een jobboard. De toenmalige naam: Studentenwerk. Door de jaren heen startte het bedrijf meerdere labels en kreeg het steeds grotere klanten. Studentenwerk groeide uit tot recruitmentbureau YoungCapital, dat anno 2019 meer dan 16.000 kandidaten per dag aan het werk zet. Het dynamische, jonge bedrijf probeert alles nét een beetje anders te doen dan de rest: het denkt mee met klanten, hanteert korte lijntjes en schuwt een stugge hiërarchie. De open, energieke organisatiecultuur vertaalt zich in nog meer groei: YoungCapital veroverde de vijfde plek op de lijst van snelst groeiende bedrijven in 2018 en ging in drie jaar tijd van 500 naar 1.300 medewerkers.
Lees meer
Aalberts bouw logo

Aalberts

Aalberts is een familiebedrijf met een staat van dienst sinds 1674. Samen werken 140 collega’s dagelijks aan het ontwikkelen, realiseren en in stand houden van woningen en bedrijfsmatig vastgoed. De doelstelling van Aalberts is het creëren van toegevoegde waarde voor kopers, de bebouwde omgeving én partners. Dit doet Aalberts vanuit vijf waarde drijvers die intern krachtig zijn samengevat als: passie voor perfectie.
Lees meer
Cnossen Infra

Cnossen Infra

Cnossen Infra heeft de ambitie om de belangrijkste aannemer van de Friese Zuidwesthoek te zijn. Dit doel willen ze realiseren door een klantgerichte focus en mee te denken met opdrachtgevers. Een onderdeel van dit meedenken is zeker ook het begrijpen van de wensen van de opdrachtgevers. Door een totaalpakket infra-oplossingen te bieden voor overheid en bedrijfsleven, met oog voor menselijkheid en duurzaamheid, is Cnossen een unieke aannemer in de branche.
Lees meer
Hurks

Hurks

Al meer dan 100 jaar is Hurks een bewezen professionele dienstverlener in de bouw en vastgoedwereld. Het rasechte familiebedrijf, dat inmiddels circa 450 medewerkers in dienst heeft, ambieert en realiseert een grote diversiteit aan projecten in verschillende disciplines: woningbouw, stedelijke ontwikkeling, hoogbouw en onderhoud en retail. Dit doet Hurks voornamelijk in de omgeving Eindhoven en in de randstad.
Lees meer
idverde

idverde

idverde NL is een gevestigde naam in de groensector. Ruim 500 medewerkers werken vanuit een twintigtal locaties in Nederland en binnen de gehele idverde groep werken zo’n 8.500 collega’s. Het klantenbestand bestaat onder andere uit zorgorganisaties, sportverenigingen, kleine en grote bedrijven, projectontwikkelaars, recreatieparken, woningbouwcorporaties en diverse (semi-)overheden. idverde NL werkt aan projecten in omgevingsbeheer en -inrichting. De kennis die het bedrijf bezit en ontwikkelt geeft klanten inzicht in hun werkelijke behoefte. Daarmee verhoogt idverde de waarde van de groene omgeving — niet alleen voor zijn klanten, maar ook voor de maatschappij.
Lees meer
Sfeerfoto Bjorn - Karlijn

Ontdek 'simplicity'. Vraag een demo aan.

Met Whitevision en Peppol bespaar je niet alleen tijd en kosten, maar ben je ook helemaal voorbereid op de toekomst van elektronische administratie.

Veelgestelde vragen

Wat is het verband tussen XML en e-facturatie?

‘Elektronisch factureren’ duidt op het versturen van facturen op basis van gestructureerde data, gekoppeld aan allerlei standaarden zoals XML. Een e-factuur is een gestructureerd digitaal bestand.

Hoe helpt Whitevision mij XML-bestanden te verwerken?

Met Whitevision kan je facturen digitaal verwerken — op een snelle, eenvoudige en nauwkeurige manier. Dat geldt ook voor e-facturen! Onze slimme software herkent facturen in XML-formaat, zet boekingsregels klaar en biedt een visuele check. Met onze oplossing kan je tevens elke e-factuur routeren en fiatteren.

Mijn ERP-leverancier kan facturen in XML-formaat rechtstreeks inlezen. Heb ik Whitevision dan nog wel nodig?

Met onze oplossing kan je het proces van e-factureren omarmen, maar ook facturen in andere formaten verzamelen, herkennen, verwerken, routeren en accorderen. WhiteVision zorgt namelijk voor een eenduidige verwerking van álle typen inkomende facturen, ongeacht de manier waarop ze je organisatie binnenkomen.

Hierdoor blijft je administratie zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk verlopen. Want je beperkt de handmatige handelingen tot een minimum wanneer je onze oplossing inzet om een factuur te verwerken en te matchen met de opdracht en ontvangsten. En je maakt gebruik van solide workflow-software voor het fiatteren van facturen. Zo houd je meer tijd over, die je kan besteden aan andere belangrijke werkzaamheden.

Kan ik facturen in XML-formaat fiatteren met workflow-software?

Jazeker. De Whitevision Workflow faciliteert de routering en fiattering van iedere e-factuur.

Wordt de verwerking van inkomende documenten nog sneller en minder foutgevoelig door XML-verwerking?

Als je een volledig kloppend XML-bestand binnenkrijgt, scheelt dit je een aantal stappen. Maar er zijn diverse knelpunten waar veel organisaties niet bij stilstaan. Het ideaalbeeld is dat alle XML-facturen op dezelfde manier je organisatie binnenkomen. Maar momenteel is er sprake van verschillende formaten. Je moet bedenken hoe je al die facturen op een uniforme manier in je proces krijgt, zodat dit kan doorlopen.

En zelfs áls elektronische facturen op een dag allemaal één vorm aannemen, zal je alsnog je proces moeten optimaliseren. Uiteindelijk wil je elke inkomende e-factuur op de juiste dimensie, kostenplaats en grootboekrekening in je ERP-systeem verwerken. En vervolgens moeten alle goedkeurders de factuur vlot fiatteren.

Het ultieme doel is natuurlijk om álle inkomende documenten snel, efficiënt en met een zo laag mogelijk foutgehalte te verwerken — ongeacht het formaat en de manier waarop ze binnenkomen. Als Whitevision-gebruiker hoef je je hierover geen zorgen te maken, want onze oplossing ontzorgt je in dit opzicht volledig. Heb je SMART-OCR nodig, bijvoorbeeld om een pdf te verwerken? Dan routeren we het document daarnaartoe. Gaat het om een XML-document? In dat geval halen we de informatie hieruit. Het eindresultaat is altijd een uitstekend boekingsvoorstel dat je — eventueel na goedkeuring — kan verwerken in je ERP-systeem.

Welke voordelen kan ik verwachten als ik met XML-facturen aan de slag wil?

De belofte van XML-facturen is dat je (inkoop)facturen sneller, nauwkeuriger en efficiënter kan verwerken. Met WhiteVision kan je op leveranciersniveau instellen welk factuurtype leidend is: pdf of XML. In de praktijk zien we dat organisaties slechts een beperkte hoeveelheid (standaard-)XML-facturen versturen en ontvangen. Vaak bevat een pdf-factuur meer informatie — en deze is simpelweg niet beschikbaar op een XML-factuur.

Hoe werkt het matchen van orderbevestigingen met een XML-factuur?

Dit hangt af van de manier waarop orderbevestigingen worden aangeleverd. Ontvang je ze in pdf-formaat, dan scant en herkent Whitevision de opdrachtbevestiging om deze te matchen met een pdf- of XML-factuur. Wordt het hele proces — van offerteaanvraag tot en met factuur — volledig digitaal ondersteund middels XML-transactieberichten? Dan matcht Whitevision orderbevestigingen en bijbehorende facturen. Waar nodig zorgt onze oplossing voor een verrijking met externe data. Vervolgens zet zij een visuele controle klaar die je kan gebruiken binnen een workflow.

Ik ontvang facturen in een XML-formaat dat mijn ERP-systeem niet herkent. Kan Whitevision helpen?

Ja. Wij werken al jaren nauw samen met verschillende ERP-leveranciers. Door deze partnerships sluit onze oplossing naadloos aan op diverse ERP-pakketten. Wij bieden tevens ondersteuning voor de meest gebruikte XML-standaarden in Nederland.

Plan een demo

Met een (web)demo zie je snel en eenvoudig welke voordelen onze oplossing jou oplevert.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plan een demo

Met een (web)demo zie je snel en eenvoudig welke voordelen onze oplossing jou oplevert.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Whitevision Quote - Joost - klein

Plan een demo

Met een (web)demo zie je snel en eenvoudig welke voordelen onze oplossing jou oplevert.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plan een demo

Met een (web)demo zie je snel en eenvoudig welke voordelen onze oplossing jou oplevert.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plan een demo

Met een (web)demo zie je snel en eenvoudig welke voordelen onze oplossing jou oplevert.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.