Spring naar content

Financiële administratie-software: wat is dé voorwaarde waaraan je OCR-leverancier moet voldoen?

Automatisering en digitalisering hebben veel repeterende, eentonige werkzaamheden overbodig gemaakt. Vroeger was het bijvoorbeeld nodig om factuurgegevens handmatig over te typen, maar tegenwoordig kan je gebruikmaken van slimme financiële software-oplossingen waarmee je de boekhouding eenvoudig op orde houdt. Dit betekent dat je meer ruimte overhoudt voor uitdagende taken waar je gelukkig van wordt. En dáár zijn we tegenwoordig steeds meer naar op zoek.

Kortom, met zijn allen beseffen we dat het optimaliseren van processen veel moois brengt. De gemiddelde financiële administratie is dan ook actief bezig met een scan- en herken-oplossing. Sommige bedrijven werken hier al mee, terwijl andere de mogelijkheden onderzoeken om uit te vinden welke OCR-software het beste bij hen past. Zit jij momenteel in zo’n verkenningsfase? Neemt het volgende advies dan in ieder geval mee: ga alléén in zee met een OCR-leverancier die een uitstekende supportafdeling heeft.

Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

april 2024

Tijd om je aan te sluiten bij het Peppol-netwerk? Dít moet je weten!

Van steeds meer kanten hoor je over het Peppol-netwerk. Misschien ontvangt en verstuurt jouw organisatie af en toe ook al facturen via Peppol. Of je bent je momenteel aan het oriënteren op een goede ‘Peppol-aanpak’. Is dit het juiste moment voor jou om je bij het Peppol-netwerk aan te sluiten? En wat houdt dat nu eigenlijk precies in? In deze blogpost zetten we de belangrijkste ‘Peppol-feiten’ voor je op een rij!
Artikel lezen
maart 2024

Op de kunstmatige-intelligentie-trein springen? Zó profiteren inkoop en finance van AI

Op het gebied van kunstmatige intelligentie (ook wel ‘Artificial Intelligence’ of, afgekort, ‘AI’ genoemd) gebeurt ontzettend veel. Van meetings samenvatten tot video’s produceren: bots kunnen steeds meer. De tools vliegen je om de oren. En nu de wereld steeds slimmer wordt, wil jij vanuit de inkoop- of financeafdeling óók best graag op de kunstmatige-intelligentie-trein springen. Maar dan wel op zó’n manier dat je jouw werk er makkelijker mee maakt. In jouw geval betekent dit waarschijnlijk dat je repetitieve, saaie taken wilt automatiseren. Zo kan je je immers focussen op werkzaamheden die je leuk vindt en die jou meer uitdaging bieden. Maar welke mogelijkheden zijn nu écht interessant voor de inkoop- en financeafdelingen?
Artikel lezen
maart 2024

Mag je facturen digitaal bewaren?

Facturen digitaal bewaren: je hoort er steeds meer over, maar je kampt met de nodige vragen. Want mag dit eigenlijk wel? En zo ja, waar begin je dan? Hoewel er voor het digitaal boeken van inkoopfacturen tegenwoordig slimme oplossingen bestaan, is het archiveringsproces binnen veel organisaties nog steeds papiergebonden. Menig financieel-administratief medewerker is anno 2019 nog altijd veel tijd kwijt aan het opbergen van inkoopfacturen in mappen, die worden bewaard in kasten op het kantoor. Zo’n papieren archief maakt het terugvinden van een factuur op een later tijdstip óók een tijdrovende taak. Herkenbaar? Dan overweeg je misschien een efficiënter alternatief: facturen digitaal bewaren. Maar waarmee moet je rekening houden als je overstapt op een digitaal archief?
Artikel lezen

123