Spring naar content

Whitepaper e-facturen verwerken

‘E-facturen’, ‘XML’, ‘UBL’, ‘pdf’: wanneer het om inkoopfactuurverwerking gaat, vliegen de termen je om de oren. Als e-factureren helemaal geschiedt volgens het ideaal, hoef je geen handmatige handelingen meer te verrichten. Maar de praktijk is anders: organisaties hebben te maken met verschillende standaarden en formaten én krijgen nog andere factuurtypen binnen. Het gevolg is dat ze een diverse stroom aan inkomende facturen ontvangen en verwerken. Wat is nu precies de plek van e-facturen in deze stroom? En hoe kan je ze op een slimme, eenduidige manier verwerken? In dit whitepaper gaan we daar dieper op in!

Download whitepaper

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat betekent e-factureren voor jóu?

In ons whitepaper leggen we duidelijk uit wat e-facturatie inhoudt en wat het voor jou betekent. Concreet vertellen we je:

 • Hoe het ideale proces van elektronisch factureren eruitziet.
 • Welke uitdagingen bedrijven in de praktijk tegenkomen.
 • Wat de gevolgen zijn van het werken met uiteenlopende standaarden.
 • Waarom XML-facturen soms tóch handmatige handelingen vereisen.
 • Hoe je je administratie zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk kan laten verlopen.

Hoe geef je elke e-factuur een plek in je administratie?

Om efficiënt te werken op de financiële administratie wil je alle inkomende facturen op uniforme wijze in je verwerkingsproces krijgen. Dit blijft altijd relevant, zelfs als het ooit zover komt dat elektronische facturen één vorm aannemen. Want dan zal je ze nog steeds moeten verwerken en accorderen volgens een proces dat specifiek is afgestemd op jouw organisatie. Hoe pak je dit aan?

In dit whitepaper leggen we dit duidelijk uit. Je leest hoe je:

 • Je verwerkingsproces kritisch onder de loep neemt
 • Je einddoel niet uit het oog verliest
 • Zorgt dat alle facturen kloppend zijn
 • E-facturen kan laten uitlezen (het resultaat: de verwerking verloopt automatisch)
 • Beide kanten van het e-facturatieproces bekijkt
 • Goed omgaat met de diversiteit
 • Onderzoekt welke software aansluit op jouw specifieke behoeftes op het gebied van e-factureren
Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

mei 2024

Verplichte rapportage werkgebonden personenmobiliteit per 1 juli 2024: een nieuwe standaard

Vanaf 1 juli 2024 wordt het voor organisatie met 100 of meer medewerkers die minimaal 20 uur per week werken verplicht om hun werkgebonden personenmobiliteit te rapporteren. Uiterlijk 30 juni 2025 stuur je de gevraagde gegevens over 2024 in. Dit is een significante verandering die bedrijven dwingt hun huidige processen te herzien en te investeren in automatiseringsoplossingen. In dit blog verkennen we de impact van deze nieuwe regelgeving en leggen we uit hoe automatisering kan helpen bij het voldoen aan deze vereisten.
Artikel lezen
mei 2024

Webinar: 24/7 automatisch je facturen mailbox op orde

De komst van e-mail en PDF heeft het probleem van papieren facturen grotendeels opgelost, maar een nieuwe uitdaging dient zich aan: de constante stroom van inkomende e-mails met facturen vergt veel voorwerk voor administratieve medewerkers. Onder andere facturen, serviceorders en orderbevestigingen komen in verschillende formaten binnen, Whitevision verzamelt ze allemaal op een gestroomlijnde manier, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere taken.
Artikel lezen
mei 2024

Webinar: efficiënt declaraties verwerken

Wil je af van het tijdrovende en soms verwarrende proces van declaraties verwerken? Als financieel-administratief medewerker weet je hoe ingewikkeld het kan zijn om verschillende soorten bonnen en facturen te verwerken, of ze nu digitaal zijn of op papier. Gelukkig is er een oplossing: met de Whitevision App kunnen declaraties efficiënt en volledig automatisch verwerkt worden.
Artikel lezen

123