Spring naar content

Inkoopfacturen verwerken met Exact-software: hoe doe je dat?

Whitevision helpt je op weg met het whitepaper ‘Optimaal werken met Exact-software,’ waarin je leest hoe je het proces van inkoopfacturen verwerken als Exact-gebruiker nóg eenvoudiger kunt maken. Met onze 5 handige tips haal je het beste uit jezelf en je mensen. Zo kun je je focussen op uitdagende taken waarmee je écht waarde toevoegt voor je organisatie.

Download whitepaper

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Herken jij de volgende struikelblokken?

  • Je ontvangt facturen in diverse vormen via allerlei kanalen, waardoor je lang bezig bent met het verwerken van de stroom;
  • Je moet iedere factuur afzonderlijk boeken en verbijzonderen, wat veel tijd en specifieke kennis vereist;
  • Het fiatteren van facturen is een omslachtig proces waarbij je het overzicht vaak verliest;
  • Het opzoeken van een factuur plús alle bijbehorende gegevens (zoals bijlages en relevante correspondentie) is een flink karwei dat stress geeft bij accountantscontroles of inspecties van de belastingdienst.

Praktische tips voor Exact-gebruikers: hoe helpt dit whitepaper jou?

Inkoopfacturen verwerken kan véél sneller en eenvoudiger – of je nu Exact Globe of Exact Online gebruikt. In dit whitepaper lopen we je in 5 stappen door de oplossing heen. Na het lezen ervan  weet je hoe je de vele handelingen rondom inkoopfactuurverwerking kunt elimineren. Het whitepaper geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe vat je de verschillende stromen in 1 oplossing?
  • Wat kan slimme software voor je betekenen op het gebied van invoer- en archiveerwerk?
  • Wat is het meest efficiënte fiatteringsproces?
  • Hoe kun je betaalblokkades automatisch opheffen?
  • Op welke wijze vind je gearchiveerde inkoopfacturen in een handomdraai terug wanneer je ze nodig hebt?

Is het mogelijk om na een weekend of vakantie een leeg postvak aan te treffen, zodat je meteen andere taken kunt oppakken?

Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

april 2024

Tijd om je aan te sluiten bij het Peppol-netwerk? Dít moet je weten!

Van steeds meer kanten hoor je over het Peppol-netwerk. Misschien ontvangt en verstuurt jouw organisatie af en toe ook al facturen via Peppol. Of je bent je momenteel aan het oriënteren op een goede ‘Peppol-aanpak’. Is dit het juiste moment voor jou om je bij het Peppol-netwerk aan te sluiten? En wat houdt dat nu eigenlijk precies in? In deze blogpost zetten we de belangrijkste ‘Peppol-feiten’ voor je op een rij!
Artikel lezen
maart 2024

Op de kunstmatige-intelligentie-trein springen? Zó profiteren inkoop en finance van AI

Op het gebied van kunstmatige intelligentie (ook wel ‘Artificial Intelligence’ of, afgekort, ‘AI’ genoemd) gebeurt ontzettend veel. Van meetings samenvatten tot video’s produceren: bots kunnen steeds meer. De tools vliegen je om de oren. En nu de wereld steeds slimmer wordt, wil jij vanuit de inkoop- of financeafdeling óók best graag op de kunstmatige-intelligentie-trein springen. Maar dan wel op zó’n manier dat je jouw werk er makkelijker mee maakt. In jouw geval betekent dit waarschijnlijk dat je repetitieve, saaie taken wilt automatiseren. Zo kan je je immers focussen op werkzaamheden die je leuk vindt en die jou meer uitdaging bieden. Maar welke mogelijkheden zijn nu écht interessant voor de inkoop- en financeafdelingen?
Artikel lezen
maart 2024

Mag je facturen digitaal bewaren?

Facturen digitaal bewaren: je hoort er steeds meer over, maar je kampt met de nodige vragen. Want mag dit eigenlijk wel? En zo ja, waar begin je dan? Hoewel er voor het digitaal boeken van inkoopfacturen tegenwoordig slimme oplossingen bestaan, is het archiveringsproces binnen veel organisaties nog steeds papiergebonden. Menig financieel-administratief medewerker is anno 2019 nog altijd veel tijd kwijt aan het opbergen van inkoopfacturen in mappen, die worden bewaard in kasten op het kantoor. Zo’n papieren archief maakt het terugvinden van een factuur op een later tijdstip óók een tijdrovende taak. Herkenbaar? Dan overweeg je misschien een efficiënter alternatief: facturen digitaal bewaren. Maar waarmee moet je rekening houden als je overstapt op een digitaal archief?
Artikel lezen

123