Spring naar content

Paardekooper

Paardekooper is dé autoriteit op het gebied van duurzame verpakkingen. Van oorsprong is Paardekooper een familiebedrijf, maar in de afgelopen 102 jaar is het van een kleine winkel uitgegroeid tot een flinke onderneming. Door diverse overnames en een indrukwekkende groei kan Paardekooper een compleet productassortiment aanbieden aan klanten. Het bedrijf is een betrouwbare, enthousiaste partner van ieder bedrijf dat opereert in de wereld van foodservice, industrie, retail, horeca, horti en AGF. Of het nu gaat om koffiebekers, stokbroodzakken of inpakpapier bij een parfumerie, Paardekooper verzorgt het. Niet voor niets onderscheidt het bedrijf zich keer op keer door nieuwe, inspirerende verpakkingsconcepten!

De behoefte

Paardekooper ontving inkoopfacturen op papier en liet deze in een map het bedrijf rondgaan. Deze traditionele werkwijze vergde veel tijd. Met de opkomst van digitaal werken was het tijd voor een verandering: Paardekooper wilde inkomende facturen op een snellere, eenvoudigere manier verwerken. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een automatiseringspartij.

De oplossing

Om een gedegen keuze te kunnen maken, nodigde Paardekooper een aantal partijen uit voor een kennismaking. Whitevision bleek een totaaloplossing te bieden voor alle inkoopfacturen — óók de varianten met ontvangst van goederen op regelniveau. Daarom besloot Paardekooper te gaan werken met de slimme OCR-software en de workflow van Whitevision.

De voordelen van Whitevision

  1. Efficiënter inkoopfacturen verwerken (met SMART-OCR) en goedkeuren (met workflow-software).
  2. Veel mogelijkheden om continu je processen te verbeteren.
  3. Gebruiksvriendelijk programma met een lage leercurve.
  4. Uitstekend supportteam dat vlot reageert om problemen op te lossen.
  5. Duidelijke, flexibele, betrouwbare leverancier.

“Wij zijn continu bezig met procesverbetering en Whitevision kan ons daarin uitstekend faciliteren met een totaaloplossing,” zegt Wilco van der Wal, teamleider crediteurenafdeling bij Paardekooper. Samen met zijn collega’s draagt hij zorg voor een goede verwerking en een tijdige betaling van inkoopfacturen.

“De slimme OCR-software van Whitevision heeft het proces veel efficiënter gemaakt,” vertelt Wilco. “En de workflow helpt ons om facturen snel te accorderen. Momenteel kijken we naar een nieuwe optimalisatie: het inbouwen van verschillende accorderingsniveaus, waardoor we facturen nóg sneller kunnen goedkeuren. Onze Whitevision-consultant heeft aangegeven dat dit mogelijk is. Ondertussen onderzoeken we ook eventuele volgende stappen, zoals het laten afhandelen van de facturen-mailbox door de SMART E-mail handler. Zoals ik al aangaf: Whitevision biedt erg veel mogelijkheden om je processen te verbeteren!”

“Whitevision is een klantvriendelijk bedrijf en biedt een oplossing waarmee je écht efficiënter kan werken. Wij blijven voorlopig zeker met WhiteVision werken!”

Toen Wilco 6,5 jaar geleden bij Paardekooper in dienst trad, werkte het bedrijf al met Whitevision. Hoewel dat voor een efficiënte werkwijze zorgde, was er binnen het bedrijf ruimte voor procesverbetering. “Alle facturen werden nog uitgeprint en door een scanapparaat gehaald,” vertelt Wilco. “Pas daarna kwamen ze terecht in Whitevision. Gaandeweg gingen we bekijken hoe we nog meer profijt van het systeem konden hebben. Daarop hebben we besloten om alle facturen via de digitale weg te laten binnenkomen. Nu kunnen we ze eenvoudig naar het juiste mapje slepen, van waaruit ze in Whitevision terechtkomen.”

Eind 2019 heeft Paardekooper ook het grootboek geïmplementeerd in Whitevision. “Dit betekent dat we de codering (die we eerst handmatig meegaven in ons ERP-systeem) in Whitevision doen, waarna er een XML-bestand naar het ERP-systeem gaat. De factuur is dan geboekt, maar er zit een betalingsblokkade op. Pas wanneer we het document hebben geaccordeerd via de Whitevision Workflow, wordt de factuur vrijgegeven voor betaling. Een heel handig systeem!”

“Iedereen bij Whitevision is bereidwillig om je te helpen”

Volgens Wilco is Whitevision een gebruiksvriendelijk programma: “Alles spreekt voor zich. Nieuwe collega’s krijgen een training, tips en tricks. Maar als je zelf even goed rondkijkt in het systeem, leer je vrij snel hoe het werkt. Het is namelijk zeer logisch ingericht.”

Wanneer Paardekooper tóch eens support nodig heeft, weet het supportteam van Whitevision het bedrijf goed te ondersteunen. “Wanneer wij een vraag hebben, schieten we een ticket in via het klantportaal,” vertelt Wilco. “Whitevision reageert daar heel snel op. Het supportteam houdt je altijd op de hoogte via berichten in het klantportaal. Je wordt daarvan op de hoogte gesteld via e-mail. En soms kijkt een supportmedewerker even met je mee om het probleem vlot op te lossen.”

Ook over het contact met de Whitevision-consultant is Wilco erg tevreden: “De samenwerking verloopt soepel. Tijdens de coronacrisis konden we bijvoorbeeld digitaal de agenda van onze consultant inzien en een meeting met hem inplannen.” Deze bereidwilligheid om klanten te helpen is volgens Wilco overigens kenmerkend voor Whitevision: “Mijn ervaring is dat iedereen bij Whitevision er alles aan doet om je te ondersteunen.”

“Whitevision is duidelijk, flexibel en betrouwbaar”

Hoe Wilco Whitevision zou samenvatten? “Een fijne partij om mee samen te werken,” zegt hij stellig. “Whitevision is duidelijk en lekker informeel. Het is geen logge partij. Het bedrijf is uitstekend te bereiken en je treft altijd medewerkers aan die voor je klaarstaan. Dat geeft ook de bedrijfscultuur weer: iedereen is flexibel en vindt klantvriendelijkheid erg belangrijk.”

Wilco zou Whitevision dan ook zeker aanbevelen aan andere bedrijven: “De oplossing werkt heel goed en kan zich richten naar jouw wensen. Bovendien werk je met een betrouwbare, fijne leverancier!”

Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

maart 2024

Inkomende documenten verwerken: wat is de volgende stap? Op naar de toekomst!

Repeterend werk en handmatige handelingen wil je zoveel mogelijk beperken. Want daarmee haal je niet het meeste uit jezelf. Bovendien werk je zo ook niet erg efficiënt. Wat als je dit soort taken allemaal kunt automatiseren, zodat je veel meer tijd overhoudt voor werk waarvan je gelukkiger wordt en waarmee je meer waarde toevoegt voor de organisatie? Die gedachte vormt de basis voor het (door)ontwikkelen van onze oplossingen. De gebruiker staat voor ons centraal: deze moet altijd eenvoudig met een systeem kunnen werken. Daarom sluiten onze oplossingen op zeer hoog niveau aan op bedrijfsprocessen. Hoe deze ook zijn georganiseerd, het gebruiksgemak blijft bestaan. Bij het continu doorontwikkelen van onze eigen software blijft dit een cruciale factor. Benieuwd naar wat je de komende tijd van ons mag verwachten op innovatiegebied? We praten je graag bij in deze blog.
Artikel lezen
maart 2024

Wat is een UBL-factuur en welke verwerkingsuitdagingen horen hierbij?

De term ‘UBL-factuur’ hoor je in toenemende mate vallen. UBL is een beweging in opkomst. Het onderwerp is begin dit jaar stevig op de kaart gezet toen de overheid toeleveranciers verplichtte om facturen digitaal aan te leveren in UBL-formaat. Wij vinden dit een heel mooi initiatief en omarmen het dan ook. Aangezien WhiteVision organisaties helpt efficiënter te werken, roept zo’n standaard ook de nodige nieuwsgierigheid bij ons op. Om onze oplossing aan te passen aan UBL hebben we ons in het onderwerp verdiept. Wat is een UBL-factuur? Met welke uitdagingen heb je te maken als je een UBL-factuur wilt verwerken? En hoe ga je deze te lijf? We vertellen het je allemaal in deze blog.
Artikel lezen
maart 2024

Workflowsysteem: werk makkelijker samen met je collega’s

Het verwerken van inkomende documenten is een omslachtige taak. Een goede samenwerking tussen personen en verschillende teams is cruciaal. Een digitaal workflowsysteem bespaart je tijd en verhoogt de efficiëntie. In deze blog vertellen we je wat dit is, welke problematiek je hierbij tegenkomt en – het allerbelangrijkst – hoe een goede workflow eruitziet.
Artikel lezen

123