Spring naar content

Proxsys biedt verschillende IT-oplossingen op het gebied van (moderne) werkplekken, connectivity en telefonie. Klanten kunnen deze dienst apart of als totaalpakket afnemen. Proxsys heeft de volledige ICT-infrastructuur in eigen beheer en biedt altijd een passende oplossing. Het bedrijf heeft goed zicht op het ICT-landschap van de toekomst. De cloud staat daarin centraal. Maar omdat veel applicaties nog niet online beschikbaar zijn, zorgt Proxsys dat de cloud- en on-premise-werelden naadloos op elkaar aansluiten. Op een veilige, geautomatiseerde manier. Daardoor hebben klanten één aanspreekpunt voor al hun ICT-gerelateerde zaken. Proxsys helpt organisaties op een betrouwbare, feilloze, veilige manier te werken met de allerbeste automatisering. Dat is de ‘Alles-of-Niets’-aanpak van het bedrijf.

De behoefte

Proxsys gebruikte een boekhoudpakket met OCR-herkenning, maar kon zelf weinig inrichten in het systeem. Daarom kon het bedrijf inkoopfacturen niet zo efficiënt verwerken als het wilde. Daarin moest verandering komen, want Proxsys wilde in vele opzichten groeien. Met het oog op de toekomst was het automatiseren van de inkoopfactuurverwerking een must. Toen Proxsys overstapte op ERP-systeem AFAS, besloot het de zaken grondig aan te pakken: het was ook tijd voor een nieuwe scan- en herken-oplossing.

De oplossing

Whitevision was al een tijdje in beeld bij Proxsys. Het bedrijf nam enkele andere partijen onder de loep, maar deze boden niet alle functionaliteiten waarnaar Proxsys op zoek was. Een livedemo op het kantoor van Proxsys wees uit dat Whitevision dit wél deed: slimme OCR-software, geavanceerde functies (zoals regelherkenning) en de mogelijkheid om het systeem feedback te geven, spraken het bedrijf aan. Proxsys hakte de knoop door: het ging met Whitevision in zee.

De voordelen van Whitevision

  1. Meer gestructureerde inkoopfacturenflow en boekhouding.
  2. Zelflerend systeem dat je eenvoudig feedback kan geven.
  3. Regelherkenningsfunctie zorgt dat het systeem de afzonderlijke regels herkent, ongeacht de grootte van een factuur.
  4. Goede implementatie zorgt voor veel tijdwinst en solide boekingen.
  5. Uitstekend support en veel opties voor nóg meer procesverbetering.

“Met Whitevision verloopt onze inkoopfacturenflow veel gestructureerder,” vertelt Niels Vermeulen, assistent controller bij Proxsys. “We hebben er meer controle over dan voorheen. En de scanfunctie zorgt dat we de boekhouding beter kunnen organiseren.”

Collega Diana Euser, die ook bij Proxsys werkt als assistant controller, is het daar mee eens: “Whitevision heeft ons vooral meer inzichten opgeleverd, wat ons oude systeem niet deed. Nu verwerken we inkoopfacturen zoals dat eigenlijk moet. We zijn dan ook heel tevreden met Whitevision!”

“Whitevision biedt een gebruiksvriendelijke oplossing, goed support en een persoonlijke benadering. De samenwerking is fijn. Dat merkten we al tijdens de gestructureerde implementatie!”

Volgens Proxsys maken diverse aspecten Whitevision bijzonder. Een voorbeeld: de feedbackfunctie. “Wanneer je de eerste factuur van een leverancier binnenkrijgt, komt het voor dat de software bepaalde factuurelementen niet in één keer herkent,” vertelt Niels. “In zo’n geval kan je het zelflerende systeem feedback geven. Alle volgende keren verloopt de herkenning dan vlekkeloos. Whitevision onthoudt niet alleen zaken als het factuurnummer en de leverancier, maar ook de grootboekrekening en de standaardomschrijving. Heel handig!”

Diana voegt hieraan toe: “Als je Whitevision feedback moet geven, is dat in principe alleen nodig bij de eerste factuur van een leverancier. Daarna vult het systeem alles zelf in. Zelfs als één leverancier verschillende factuurtypes stuurt, want daarvoor kan je binnen Whitevision een template opzetten. Zo herkent het systeem drie verschillende soorten facturen van één leverancier. De regelherkenningsfunctie zorgt dat het systeem zelfs de afzonderlijke regels herkent, ongeacht de grootte van een factuur.”

“Door de goede implementatie hebben wij veel profijt van Whitevision”

Alles staat of valt bij een goede inrichting van het systeem. “Als je de initiële fase goed aanpakt, zal je altijd profijt hebben van Whitevision,” zegt Niels. “Want dan levert de oplossing tijdwinst op en helpt zij je de kwaliteit van elke boeking hoog te houden.” Is dat bij Proxsys het geval? “Jazeker. De implementatie verliep namelijk heel goed. Onze Whitevision-consultant heeft samen met ons bekeken welke factuurtypen we binnenkrijgen en met welke uitzonderingen we te maken hebben. Daarna hebben we alles geleerd over het feedback geven op facturen.”

Dat gebeurde ruim vóór de livegang. “Toen wij Whitevision op 1 januari 2021 in gebruik namen, hadden we veel ingewikkelde facturen al van feedback voorzien,” vertelt Diana. “Onze Whitevision-consultant had ons hierbij geholpen.”

Het support was overigens niet afgelopen na de livegang: “Gedurende de eerste maand sorteerden we moeilijke boekingen waar we zelf niet uitkwamen,” legt Niels uit. “Eind januari bespraken wij deze met onze Whitevision-consultant tijdens een meeting. De maand erop was alles ingericht!”

 

“Wanneer wij klaar zijn voor nóg meer procesverbetering, kan Whitevision meegroeien”

Nu Proxsys volop met Whitevision werkt, lopen de medewerkers weleens tegen vragen aan. “Deze kan je heel makkelijk bij het supportteam melden via WhiteVisions klantportaal,” zegt Diana. “Whitevision reageert altijd en lost problemen op.” In de praktijk kampt Proxsys echter niet vaak met vragen: “Het systeem ziet er geavanceerd uit, maar het is heel gebruiksvriendelijk. Als je er enkele keren mee hebt gewerkt, spreekt alles voor zich.”

Diana en Niels zijn er dan ook van overtuigd dat Proxsys met de oplossing zal blijven werken. “We weten ook dat Whitevision nog meer opties biedt,” zegt Niels. “Als ons bedrijf klaar is voor de volgende stap op het gebied van procesverbetering, kan Whitevision meegroeien. Dat is fijn om te weten!”

Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

maart 2024

Remco aan het woord

Onze medewerkers zetten zich iedere dag in om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar wie zijn zij nu eigenlijk? En hoe ervaren ze hun functie bij Whitevision? In deze blog vertelt Implementatie Consultant Remco over zijn functie binnen Whitevision. Hij legt onder meer uit hoe de leidende principes van de organisatie terugkomen in zijn dagelijkse bezigheden.
Artikel lezen
maart 2024

Documentherkenning: welke software heb je nodig?

Je hebt de term ‘documentherkenning’ vast en zeker weleens horen vallen. Veel mensen denken dat het hierbij gaat om een proces waarbij je een afbeelding inscant die je vervolgens in je administratie zet. Dit is niet onjuist, maar in de praktijk komt er meer bij kijken. OCR-software zet de gescande afbeelding namelijk automatisch om in data, die je daarna in je ERP-pakket terugziet. Om die reden spreken we ook wel van ‘scan- en herken-software’. Juist dat herkenproces, waarin de software gegevens interpreteert en als data aanlevert in je financiële systeem, maakt documentherkenning zo interessant.
Artikel lezen
maart 2024

Mag je facturen digitaal bewaren?

Facturen digitaal bewaren: je hoort er steeds meer over, maar je kampt met de nodige vragen. Want mag dit eigenlijk wel? En zo ja, waar begin je dan? Hoewel er voor het digitaal boeken van inkoopfacturen tegenwoordig slimme oplossingen bestaan, is het archiveringsproces binnen veel organisaties nog steeds papiergebonden. Menig financieel-administratief medewerker is anno 2019 nog altijd veel tijd kwijt aan het opbergen van inkoopfacturen in mappen, die worden bewaard in kasten op het kantoor. Zo’n papieren archief maakt het terugvinden van een factuur op een later tijdstip óók een tijdrovende taak. Herkenbaar? Dan overweeg je misschien een efficiënter alternatief: facturen digitaal bewaren. Maar waarmee moet je rekening houden als je overstapt op een digitaal archief?
Artikel lezen

123