Spring naar content

Woonpartners Midden-Holland

Woonpartners Midden-Holland is een woningstichting die actief is in diverse gemeenten: Waddinxveen, Gouda, Zuidplas en Alphen aan den Rijn. Het motto van de organisatie: ‘Thuis in wonen.’ Want de woningcorporatie voelt zich medeverantwoordelijk voor het woonplezier van klanten. Zij zet zich dan ook continu in voor betaalbare en prettige woningen in leefbare en aantrekkelijke wijken. Woonpartners Midden-Holland streeft ernaar om hoge kwaliteit te leveren — of het nu gaat om de dienstverlening, de werkorganisatie, het woningbezit of de leefomgeving.

De behoefte

Het verwerken van inkoopfacturen vergde behoorlijk wat administratieve handelingen bij Woonpartners Midden-Holland. De organisatie had enkel de mogelijkheid om facturen van kernaannemers digitaal in te lezen. Voor facturen van andere leveranciers was deze optie er niet. Daardoor was het verwerkingsproces omslachtig en foutgevoelig. Woonpartners Midden-Holland ging op zoek naar een automatiseringsoplossing om de administratie te verlichten en de foutmarge omlaag te brengen.

De oplossing

Woonpartners Midden-Holland bekeek verschillende opties. Na een uitgebreide zoektocht bleek de oplossing van Whitevision volledig aan te sluiten op de wensen van de organisatie. Het systeem is gemakkelijk te beheren, de interface is zeer gebruiksvriendelijk en Whitevision biedt een naadloze koppeling voor digitale factuurverwerking binnen het ERP-systeem van NCCW. Zonder hoge ontwikkel- of implementatiekosten kon Woonpartners Midden-Holland snel resultaat boeken. De organisatie was overtuigd: Whitevision was dé partij om mee in zee te gaan. De oplossing zorgt ervoor dat facturen die voorheen handmatig ingevoerd moesten worden nu automatisch worden herkend.

De voordelen van Whitevision

  1. Grote tijdwinst en efficiëntere werkwijze, waardoor het mogelijk is om meer uitdagende taken op te pakken.
  2. Drastische vermindering van de foutmarge omdat handmatige handelingen zijn geëlimineerd.
  3. Doelgerichte, simpele oplossing waarmee je gemakkelijk kan werken.
  4. Gunstig geprijsde service die extra voordelen oplevert.
  5. Een ‘Plug and Play’ oplossing waarbij er geen aanpassingen aan de kant van NCCW vereist zijn.

“Whitevision heeft bij ons voor een hele grote tijdwinst gezorgd,” zegt Koen Bakker, medewerker bedrijfsvoering bij Woonpartners Midden-Holland. “Daardoor werken we nu een stuk efficiënter. De foutmarge is drastisch verminderd, omdat de handmatige handelingen uit het proces zijn gehaald. Gegevens overtypen is niet meer nodig. We hoeven alleen nog even te controleren of de slimme OCR-software van Whitevision alle factuurinformatie goed heeft herkend.”

Daarnaast is het volgens Koen fijn werken met Whitevision: “Het is een doelgerichte, gebruiksvriendelijke oplossing. Je kan er heel eenvoudig mee werken.” Collega Ger van Doorn, medewerker informatie en assetmanagement, sluit zich hierbij aan: “Whitevision is een no-nonsense-product. Het werkt zonder onnodige toeters en bellen!”

“Door Whitevision kunnen we meer taken oppakken waarvoor mensen écht nodig zijn”

Bij Woonpartners Midden-Holland heeft Whitevision eentonig, repeterend werk geëlimineerd. Koen: “De SMART E-mail handler leest onze mailbox uit en ziet of een e-mailbericht een factuur bevat. Is dat het geval, dan zet de tool deze automatisch in het OCR-systeem. De slimme OCR-software herkent de factuurgegevens en vult de velden automatisch in. Hierbij is het systeem zelflerend. Daardoor wordt de herkenning mettertijd alleen maar hoger.” Wanneer het systeem de boeking heeft klaargezet, komt er wat mensenwerk in het spel: “Wij hoeven alleen nog even een controle uit te voeren.”

Wat Whitevision concreet heeft opgeleverd? “Een enorme tijdbesparing,” zegt Koen. “Voorheen waren we elke ochtend vier uur bezig met het verwerken van inkoopfacturen. Nu zijn we daar hoogstens een uurtje per dag aan kwijt. Ons doel was om met Whitevision een efficiëntieslag te maken, zodat we meer tijd over zouden hebben voor taken waarvoor mensen écht nodig zijn. Dat doel hebben we zeker behaald!”

“Whitevision hanteert een efficiënte aanpak en zorgt dat de software altijd up-to-date is”

Woonpartners Midden-Holland was de eerste klant die de koppeling tussen Whitevision en ERP-systeem NCCW in gebruik zou nemen. “In het begin vergde dat wat extra overleg, maar Whitevision heeft ons daarin heel goed begeleid. De implementatie verliep soepel. Whitevision organiseerde twee sessies om ons klaar te stomen en daarna konden we meteen aan de slag.”

“Tijdens de implementatie merkte ik dat Whitevision een goed geoliede machine is,” zegt Ger. “De aanpak was erg efficiënt. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de software te laten hosten bij WhiteVision. Eigenlijk hebben we een vaste hostingpartner, maar WhiteVision biedt een mooi tarief én extra voordelen. We draaien bijvoorbeeld altijd op de laatste versie. En we ervaren niet de problemen die andere softwareoplossingen nog weleens opleveren.”

“De supportmedewerkers helpen je snel omdat zij weten waar ze over praten”

De samenwerking met Whitevision verloopt naar tevredenheid. “Elke medewerker die bij het inkoopfactuurverwerkingsproces betrokken is, kan inloggen op het klantportaal van Whitevision,” vertelt Koen. “Daar kan je een melding doen. In onze ervaring lossen de supportmedewerkers dit snel op. Je merkt dat zij weten waar ze het over hebben.”

Koen zou Whitevision absoluut aanbevelen: “Als je de verwerking van inkomende facturen wilt versimpelen, biedt Whitevision dé oplossing.” Ger heeft een aanvullende tip: “Bekijk ook of het mogelijk is om het accorderen van facturen te digitaliseren middels workflow-software. Vanwege onze bedrijfsprocessen zijn wij gebonden aan een andere oplossing, maar als we hierin meer vrijheid zouden hebben, zou ik Whitevision hier ook graag voor inzetten. Wie weet wordt dit in de toekomst nog mogelijk!”

Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

mei 2024

Verplichte rapportage werkgebonden personenmobiliteit per 1 juli 2024: een nieuwe standaard

Vanaf 1 juli 2024 wordt het voor organisatie met 100 of meer medewerkers die minimaal 20 uur per week werken verplicht om hun werkgebonden personenmobiliteit te rapporteren. Uiterlijk 30 juni 2025 stuur je de gevraagde gegevens over 2024 in. Dit is een significante verandering die bedrijven dwingt hun huidige processen te herzien en te investeren in automatiseringsoplossingen. In dit blog verkennen we de impact van deze nieuwe regelgeving en leggen we uit hoe automatisering kan helpen bij het voldoen aan deze vereisten.
Artikel lezen
mei 2024

Webinar: 24/7 automatisch je facturen mailbox op orde

De komst van e-mail en PDF heeft het probleem van papieren facturen grotendeels opgelost, maar een nieuwe uitdaging dient zich aan: de constante stroom van inkomende e-mails met facturen vergt veel voorwerk voor administratieve medewerkers. Onder andere facturen, serviceorders en orderbevestigingen komen in verschillende formaten binnen, Whitevision verzamelt ze allemaal op een gestroomlijnde manier, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere taken.
Artikel lezen
mei 2024

Webinar: efficiënt declaraties verwerken

Wil je af van het tijdrovende en soms verwarrende proces van declaraties verwerken? Als financieel-administratief medewerker weet je hoe ingewikkeld het kan zijn om verschillende soorten bonnen en facturen te verwerken, of ze nu digitaal zijn of op papier. Gelukkig is er een oplossing: met de Whitevision App kunnen declaraties efficiënt en volledig automatisch verwerkt worden.
Artikel lezen

123