Spring naar content

Inkoopfactuur boeken van a tot z: hoe werkt het digitale verwerkingsproces?

Een inkoopfactuur boeken kan véél tijd en handelingen vergen als je deze nog handmatig verwerkt. Herken je het volgende proces? Facturen die per mail binnenkomen, print je eerst uit. Als je daarnaast óók nog papieren facturen ontvangt, ligt er al gauw een flinke stapel op je bureau die je moet verwerken. Deze taak, die veel repeterende handelingen behelst, neemt nogal wat uren in beslag – je moet de inkoopfacturen immers één voor één boeken in je ERP-systeem. Wanneer je de klus eindelijk hebt geklaard, stop je alle facturen in gekleurde mapjes om ze langs de diverse goedkeurders binnen je organisatie te laten gaan. Het proces dat volgt is vaak slepend: facturen raken weg of je collega’s vergeten ze te fiatteren, waardoor jij veel (uit)zoekwerk moet verrichten. Zonde, want die tijd kun je liever besteden aan taken waarmee je meer waarde toevoegt aan de organisatie. Wil je een inkoopfactuur boeken in een handomdraai, dan is het digitale verwerkingsproces onontbeerlijk. Maar hoe zit digitale inkoopfactuurverwerking nu precies in elkaar? En waarom kan het ontzettend relevant zijn voor jou?

Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

april 2024

Tijd om je aan te sluiten bij het Peppol-netwerk? Dít moet je weten!

Van steeds meer kanten hoor je over het Peppol-netwerk. Misschien ontvangt en verstuurt jouw organisatie af en toe ook al facturen via Peppol. Of je bent je momenteel aan het oriënteren op een goede ‘Peppol-aanpak’. Is dit het juiste moment voor jou om je bij het Peppol-netwerk aan te sluiten? En wat houdt dat nu eigenlijk precies in? In deze blogpost zetten we de belangrijkste ‘Peppol-feiten’ voor je op een rij!
Artikel lezen
maart 2024

Op de kunstmatige-intelligentie-trein springen? Zó profiteren inkoop en finance van AI

Op het gebied van kunstmatige intelligentie (ook wel ‘Artificial Intelligence’ of, afgekort, ‘AI’ genoemd) gebeurt ontzettend veel. Van meetings samenvatten tot video’s produceren: bots kunnen steeds meer. De tools vliegen je om de oren. En nu de wereld steeds slimmer wordt, wil jij vanuit de inkoop- of financeafdeling óók best graag op de kunstmatige-intelligentie-trein springen. Maar dan wel op zó’n manier dat je jouw werk er makkelijker mee maakt. In jouw geval betekent dit waarschijnlijk dat je repetitieve, saaie taken wilt automatiseren. Zo kan je je immers focussen op werkzaamheden die je leuk vindt en die jou meer uitdaging bieden. Maar welke mogelijkheden zijn nu écht interessant voor de inkoop- en financeafdelingen?
Artikel lezen
maart 2024

Mag je facturen digitaal bewaren?

Facturen digitaal bewaren: je hoort er steeds meer over, maar je kampt met de nodige vragen. Want mag dit eigenlijk wel? En zo ja, waar begin je dan? Hoewel er voor het digitaal boeken van inkoopfacturen tegenwoordig slimme oplossingen bestaan, is het archiveringsproces binnen veel organisaties nog steeds papiergebonden. Menig financieel-administratief medewerker is anno 2019 nog altijd veel tijd kwijt aan het opbergen van inkoopfacturen in mappen, die worden bewaard in kasten op het kantoor. Zo’n papieren archief maakt het terugvinden van een factuur op een later tijdstip óók een tijdrovende taak. Herkenbaar? Dan overweeg je misschien een efficiënter alternatief: facturen digitaal bewaren. Maar waarmee moet je rekening houden als je overstapt op een digitaal archief?
Artikel lezen

123